В студиото на „Още от деня“ лидерът на „Воля“ Веселин Марешки заяви, че на утершната среща с представители на ПГ на ГЕРБ няма да постави условие да се разтрогне сделката за закупуване на F-16, за да се върне формацията в парламента. Той заяви, че остава противник на сделката, но не е „политически комарджия“.

Целия разговор гледайте във видеото:

Срещата с представители на ПГ на ГЕРБ ще се състои след заседанието на НС, заради което „Воля“ ще осигурят нужния кворум. На срещата „Воля“ ще поставят въпроси за доходите, сигурността, образованието и здравеопазването, заяви лидерът на формацията Веселин Марешки. Той заяви, че непреодолимо различие е закупуването на нови бойни самолети за ВВС, но допълни, че не е „политически комарджия“, заради което няма да постави условието депутатите от „Воля“ да се върнат в НС, ако сделката за самолетите се разтрогне.

"Воля" няма да рискува стабилността на държавата, ако напусне парламента, увери Марешки.

По думите му, нито ще има, нито трябва да се състоят предсрочни избори, но правителството трябва да започне да работи по-усилено.

Веселин Марешки ще води листата за европейските избори през май месец. Той изрази увереността си, че коалицията „Воля - българските родолюбци“ ще е единствената, която освен ГЕРБ и БСП, ще излъчи евродепутати.

Депутатите от "Воля" се върнаха в парламента, ден след като обявиха, че напускат

Депутатите от "Воля" се върнаха в парламента, ден след като обявиха, че напускат

Ден, след като заявиха, че напускат парламента, депутатите от "Воля" влязоха в пленарната зала и осигуриха необходимия кворум за работата на Народното...