Русия продължава "да опитва да отслаби и раздели САЩ", като се намесва в американския изборен процес и в политическия дебат. Това обвинение отправи директорът на националното разузнаване на САЩ Дан Коутс на пресконференция в Белия дом.

По думите му, разузнавателната общност продължава да се безпокои от заплахите за бъдещи избори в САЩ. Незаконната дейност включва престъпни опити за ограничаване на гласуването и незаконно финансиране на предизборни кампании, кибератаки над изборна инфраструктура и прониквания в компютри на лица на изборна длъжност.

"Това е заплаха, която трябва да вземем много на сериозно", предупреди на свой ред директорът на ФБР Кристофър Рей, който също направи изявление на пресконференцията.

ФБР е започнало разследвания за намеса в изборите, съобщи той. По думите му, руснаците са се опитали да хакнат компютри и да откраднат информация от кандидати и от правителствени служители.

Коутс добави, че Русия не е единствената страна, която се опитва да повлияе на изборите в САЩ.

Фейсбук разкри координирана политическа кампания за намеса на изборите в САЩ

Фейсбук разкри координирана политическа кампания за намеса на изборите в САЩ

Фейсбук разкри нов опит за използване на социалната мрежа в предизборната кампания на предстоящите частични избори в САЩ. Засечени са били десетки фал...