НОВИНИ

РБ и "Глас народен" заедно на изборите

РБ и "Глас народен" подписаха коалиционно споразумение за съвместно явяване на изборите. Освен за съвместното явяване на избори, споразумението е и за трайно и дългосрочно сътрудничество между РБ и "Глас народен". Петър Москов от РБ обясни, че коалицията ще се казва РБ-Глас народен.

bnt avatar logo
от БГНЕС
11:55, 17.02.2017
Чете се за: 01:31 мин.
У нас
глас народен заедно изборите

„С това РБ продължава част от поетите ангажименти на конгреса ни за консолидация, обединение на десницата и отстояване с максимална сила на дясноцентристките ценности в следващия парламент”, посочи Москов. Той коментира, че няма какво да делят с Глас народен след като целите, които са изповядвали през годините били едни и същи. „Те продължават да са едни и същи и са записани в общата ни програма за явяване на изборите”, посочи Москов.

От своя страна председателят на ПП „Глас Народен” Светльо Витков коментира, че това, което Глас народен бил направил през последните 3-4 години, било да не се коалира с никого. „Настъпва един момент е развитието на всяка една политическа организация, когато трябва да решим какво да правим-всеки сам да се бие, отстоявайки позициите си или трябва да се влезе е обединение с други близки по програми и каузи формации”, смята Витков.

„Когато погледнете политическото пространство в България и теглите една черта, ще видите, че париите, които са център-ляво-БСП, АБВ, Кадиев, нямаме работа с тях и общи възгледи. Докато партиите в дясното пространство са близки до нас. РБ е единствената коалиция, която не е лидерска така, че се присъединяваме към тях, защото знаем и вярваме, че всички партии, които седят в дясно, ще трябва един ден да се обединят. Този ден предстои, ако не на тези, то на следващите избори”, убеден е още Витков.

От своя страна лидерът на СДС Божидар Лукарски подчерта, че ако искаш да постигнеш нещо в политиката и да вървиш напред, търсиш хора, с които имаш нещо общо и имаш повече за, отколкото против. „Сигурно имаме и различния с Глас народен, но имаме общото виждане, че България трябва да бъде част от Европа, не само на картата и географски. Поради това направихме тази коалиция. Казвам на футболен език, че направихме една добра национална селекция, която съм сигурен, че на 26 ще има много повече играчи, отколкото тези, които играят на полето на популизма. Сигурен съм, че ще се представим с отличен резултат на изборите”, посочи председателят на СДС.

Найден Зеленогорски допълни, че РБ и Глас народен ги свързвало „много тичане по митинги на СДС и битката им срещу няколко комунистически правителства. „Дойде време за обединение. Ние в дясно сме единствените, които показват как може да се обединяваме, а не да се цепим. Дясноцентристките избиратели са изправени пред изключителни проблеми с опита за фрагментиране. РБ е тази обединителна част на дясното, която включвайки такива цветни политически сили, като Глас народен, ще става още по-интересен за българките избиратели”, каза Зеленогорски.

„Уверявам ви, че това не е последното разширение на РБ. Днес и в следващите дни ще добавим още елементи в дясно-центристкия политически спектър към РБ и ще се представим много силно на тези избори”, заяви още той.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Близо 2300 жители на община Благоевград ще получат хранителни помощи
Близо 2300 жители на община Благоевград ще получат хранителни помощи
Безработните дължат месечно по 18,40 лв. за здравни вноски
Безработните дължат месечно по 18,40 лв. за здравни вноски