НОВИНИ

РБ потвърди, че ще води разговори за подкрепа на евентуален кабинет

От Реформаторския блок потвърдиха, че ще водят разговори за подкрепа на евентуално правителство в този парламент, ако получат третия мандат. От Патриотичния фронт, обаче, отново заявиха, че ако не бъдат изпълнени условията, които поставят, няма да дадат подкрепа за този парламент.

Цвета Младенова
от Цвета Младенова
11:23, 07.12.2016
Чете се за: 00:36 мин.
У нас
Борислав Великов, зам.-председател на ПГ на РБ: "Ако получим мандата, което изглежда вероятно, след като президентът Плевнелиев го е казал, ще направим вече реална консултация най-напред с ГЕРБ. Ако те откажат подкрепа, връщаме мандата веднага. Ако кажат опитайте, опитваме и с другите парламентарни групи най-напред с патриотите, разбира се."
Красимир Каракачанов, Патриотичен фронт: "Ние сме казали - да за правителство, което има много ясна програма. Нашите неща ги чухте, когато ние говорихме какво правителство ще направим. На първо място увеличение на доходите на пенсионерите, увеличаване на минималната пенсия. Много спекулации се правят, че искаме да увеличаваме всички пенсии - не, пенсиите на онези български граждани, които имат трудов стаж и осигурителен стаж."
Мартин Димитров, зам.председател на ПГ на РБ: "В момента се прави опит да се прехвърли отговорността за предсрочните избори от болната глава на здравата. Отговорността е на ГЕРБ, те поискаха избори, те получиха първи мандат, отказаха да съставят кабинет, на практика те ги организират. От тук нататък няма механизми и способи тези избори да бъдат избегнати."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
75 години от атаката над Пърл Харбър
75 години от атаката над Пърл Харбър
Започва делото срещу бездомника, подпалил тютюневите складове в Пловдив
Започва делото срещу бездомника, подпалил тютюневите складове в Пловдив