Изложението "Магията на ръцете" представя ръчно изработени бижута, керамика, коледни играчки и дрехи. В него участват над 25 фирми, които представят оригинални творби. Изложението ще продължи до неделя в изложбена зала "ЦУМ".

София

Дреха, която можеш да носиш по различен начин всеки час. И да изненадваш хората около себе си. Това например е жилетка, но не точно.

Анета Драганова: Всяка жилетка е снабдена с един елек, всъщност като свалим елека, ние затваряме така жилетката. Връщаме това обратно и като я обърнем наопаки цялата дреха, става двуцветна, в зависимост от комбинацията, която сте си избрали. Сега имате това. Отдолу ни е елекът, ние отгоре можем да вдигнем жилетката. Като вдигнем жилетката, можем да завържем ръкавите ето така, да не се мотаят, да имат роля.

И ако това ви се струва невероятно. Вижте тези нестандартни свещи. Някои от тях са във венециански стил от 16 век. Изрязани така, че всяко прозорче да свети, докато свещта гори. Оформянето ѝ отнема само 10 минути, защото иначе парафинът се втвърдява.

Мирослав Петков: Във всяка една свещ, аз влагам любов и си ги обичам всичките. Даже когато някои вземе от мен и не я вземе с нежност и не я увие, на мен ми е гадно за тази свещичка.

На изложението може да откриете още нестандартни идеи за подарък. Да зарадвате любим човек на прага на Коледните празници и така да си подарите усмивка.