НОВИНИ

Реакции на арабските страни на ударите в Сирия

Въздушните удари на САЩ, Франция и Великобритания по сирийски военни цели може да дадат възможност на тероризма в региона да се засили, заяви иракското министерство на външните работи, цитирано от Ройтерс. Египет е дълбоко обезпокоен от увеличилото се напрежение около Сирия във връзка с нанесения тази сутрин ракетен удар по територията на тази арабска страна, заяви египетското министерство на външните работи, цитирано от ТАСС.

реакции арабските страни ударите сирия
bnt avatar logo
от БНТ
15:05, 14.04.2018
Чете се за: 00:19 мин.
По света

Катарското ръководство подкрепи военната операция на САЩ и съюзниците им в Сирия, съобщи телевизионният канал "Ал Джазира", като се позова на министерството на външните работи на емирството.

Официален Рияд подкрепи военната операция, проведена в нощта на петък срещу събота от САЩ и съюзниците им срещу Сирия, съобщи телевизионният канал "Ал Арабия", като се позова на саудитското министерство на външните работи.

Ливанският президент Мишел Аун осъди нанесените въздушни удари от чужди държави по Сирия. Както съобщи телевизионният канал "Ал Манар", той подчерта, че те "не спомагат за политическото уреждане на кризата".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тръмп: Перфектно осъществен удар в Сирия, мисията е изпълнена
Тръмп: Перфектно осъществен удар в Сирия, мисията е изпълнена
Левски Лукойл е първият финалист в Балканската лига (ВИДЕО)
Левски Лукойл е първият финалист в Балканската лига (ВИДЕО)