НОВИНИ

Реакции в Народното събрание за полицейския протест

Премиерът поздрави чрез своя фейсбук профил всички служители на МВР за празника. Бойко Борисов коментира, че правителството винаги е правило всичко възможно полицаите да бъдат подкрепени и да работят в добри условия, и ще продължава с тези действия. Протестите на МВР провокираха и коментари в Народното събрание.

bnt avatar logo
от БНТ
18:15, 05.07.2017
Чете се за: 00:42 мин.
У нас
Юлиан Ангелов - ПГ на "Обединени патриоти": Ние сме за това те да бъдат увеличени. Правителството и мнозинството ще направят необходимите разчети и мерки, за да се случи това нещо. Дали ще стане тази година или в началото на следващата, това е въпрос на разчети. Но трябва да се има предвид, че днешното правителство започна решаването на проблемите, свързани с полицията.
Иван Иванов - ПГ на "БСП за България": Продължаващите системни и неуспешни опити за реформиране на МВР през последните 2 години особено, показаха липса на държавническо отношение към сигурността на страната. Днес тези, които ще протестират пред НС - полицаи и срещу които беше оказан неимоверен натиск да не осъществят това свое право, имат много основания за това което правят.
Хамид Хамид - ПГ на ДПС: Чуйте тези хора, те не протестират затова, че имат празник - както чуваме подмятания, те не протестират, защото не искат да празнуват, те протестират, защото ножът е опрял до кокала.
Боряна Георгиева ПГ на "Воля": Колите на МВР са принудени да зареждат от картела, там изтичат десетки милиони левове. Това е един малък пример. Вторият е неефективното събиране на глобите по пътищата. Ако тези пари се възстановят в системата, бъдат върнати там, ще има пари за оборудване, ще има пари за облекла, ще има пари за заплати.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Антитерористична операция в Белгия и Франция
Антитерористична операция в Белгия и Франция
Прокуратурата внесе в съда обвиненията за строежа на зоопарка в Пловдив
Прокуратурата внесе в съда обвиненията за строежа на зоопарка в Пловдив