Има ли достатъчно средства от Бюджет 2019 за най-важните сфери в държавата - това беше въпросът и темата за обсъждане в днешното издание на "Референдум". Според резултатите от допитването, 30.6% дават положителен отговор, според 63 на сто средствата не са достатъчно, а 6.4% са без мнение.

След напрегнатото обсъждане от депутатите, в студиото на "Референдум" парламентарните сили влязоха в гореща дискусия за Бюджет 2019. Как са разпределени парите на държавата за догодина? Отделят ли се достатъчно средства за най-важните сфери? Какъв ще е ефектът от увеличените социални плащания? Откъде да се вземе и къде да се даде повече? Своите аргументи по тези въпроси изложиха Менда Стоянова – депутат от ГЕРБ и председател на Комисията по бюджет и финанси, Жельо Бойчев - депутат от "БСП за България" и член на икономическата и енергийната комисии, Йордан Цонев – зам.-председател на ДПС, и зам.-председател на Комисията по бюджет и финанси, Кръстина Таскова - зам.-председател на "Воля" и член на комисията по бюджет и финанси, Емил Димитров, депутат от "Обединени патриоти" и председател на комисията за наблюдение на приходните агенции и борбата със сивата икономика и контрабандата.

Цялата дискусия в студиото на "Референдум" може да гледате ТУК!

Парламентът прие на първо четене бюджетите на НЗОК и Общественото осигуряване

Парламентът прие на първо четене бюджетите на НЗОК и Общественото осигуряване

Депутатите приеха на първо четене бюджетите на Здравната каса и Общественото осигуряване. Най-голям спор предизвика бюджетът на Здравната каса заради...