НОВИНИ

Референдумът за бъдещето на парк "Бедечка" в Стара Загора - невалиден

Местният референдум за бъдещето на парк "Бедечка" в Стара Загора е невалиден заради ниската избирателнна активност. Едва 15% от имащите право на глас жители на общината дадоха своя вот. Мнозинството старозагорци ,участвали в допитването настояха "Бедечка" да се превърне в парк, а не да бъде изграден квартал. Кметът на града заяви днес,че ще се съобрази с желанието на хората ,но няма да наруши и правата на собствениците.Те ще бъдат обезщетени с равностойни държавни или общински терени в Стара Загора.

bnt avatar logo
от Десислава Петкова
18:32, 19.06.2017
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

85 процента от гласувалите са заявили, че зелените площи в "Бедечка" трябва да бъдат запазени. Предстои да бъде внесено предложение за промяна на Общия устройствен план и да се уточнят реалните паркови площи в "Бедечка", а със собствениците на терени ще се търси споразумение.

Живко Тодоров - кмет на Стара Загора: Искам да подчертая, че говорим за парковата територия, която е налична, като ще имаме разговор със собствениците да търсим тяхното обезщетение с равностойни терени, които са собственост и на държавата.

Правителството е предоставило на Община Стара Загора списък с държавни имоти, който да бъде предоставен на собствениците.

Живко Тодоров - кмет на Стара Загора: Това е, което могат да обжалват и в последствие евентуални оценки на имотите си. Ние затова предлагаме начин да седнем и да разговаряме, защото той е общоградски казус. Ако се стигне до процедура по отчуждаване и нямаме разбирателство в период от 15 години след приемането на ПУП трябва да бъде изплатена съответната територия.

Предстои предложението за промяна на Общия устройствен план, да се внесе в най-кратки срокове за разглеждане в Общинския съвет.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Самолетите на коалицията западно от Ефрат вече са въздушни цели за Русия
Самолетите на коалицията западно от Ефрат вече са въздушни цели за Русия
Промяна при използването на рецептурните книжки
Промяна при използването на рецептурните книжки