НОВИНИ

Реформаторите не одобряват поскъпването на билета за градския транспорт

Реформаторският блок /РБ/ не одобрява повишаването на цената на билета за градския транспорт, обявиха депутатът Настимир Ананиев и представителят на реформаторите в Столичния общински съвет Стефан Марков. Това съобщават от пресцентъра на РБ.

bnt avatar logo
от БТА
12:33, 29.03.2016
Чете се за: 00:24 мин.
У нас
реформаторите одобряват поскъпването билета градския транспорт

Билетите за метро и наземен градски транспорт да се унифицират, за да е удобно за гражданите и туристите, е настоял Стефан Марков и е посочил, че разумната цена на билета е 1,20 лева, а не 1,60 лева.

Не одобрявам идеята за повишаване на цената на билета за градски транспорт в София със 60 процента - на 1,60 лева. До момента не съм чул основателни аргументи в полза на увеличението, е коментирал председателят на парламентарната комисия по транспорт Настимир Ананиев от Реформаторския блок.

По думите му при намаляваща цена на горивата и на енергоносителите и при увеличаващи се пътници, най-вече в метрото, няма причина за толкова голям скок на цената.

Най-младият общински съветник от РБ - Стефан Марков, е заявил, че очаква анализ от Центъра за градска мобилност, като настоява, че разумната цена е 1,20 лева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Русенските лекари ще протестират в четвъртък
Русенските лекари ще протестират в четвъртък
Московски: Нямаме информация за никакви по-специални ситуации на летището
Московски: Нямаме информация за никакви по-специални ситуации на летището