НОВИНИ

Реформаторите се разбраха за единна кандидатура за президентските избори

Това стана ясно след днешното заседание на Изпълнителния съвет на блока. Окончателно е отпаднала идеята да се водят разговори с ГЕРБ за общо явяване на вота във формат ЕНП, след като от най-голямата партия вече обявиха, че са готови със своята номинация за президент и вицепрезидент, без да разкриват кои са техните кандидати. На днешната среща не са обсъждани конкретни имена за кандидат-президентската двойка на реформаторите.

Надежда Василева
от Надежда Василева
19:57, 07.06.2016
Чете се за: 00:22 мин.
У нас
Николай Ненчев - лидер на БЗНС, Реформаторски блок: Може да бъде партийна, може да бъде и независима, еднакво отдалечена от партиите, които съставляват блока. Беше изразена категорична воля да започнат незабавни разговори, мнението на всички политически организации, които днес присъстваха, включително и на гражданския съвет бе, че РБ трябва да има единен кандидат за президент и вицепрезидент, което е много голям напредък.
Корман Исмаилов - лидер на НПСД, Реформаторски блок: Ще започнем процедура по обсъждане на имена, на кандидатури, така че да започнем една успешна кампания, която да представлява принципите, целите, реформите, въобще да зададе една нова визия за президентската институция в България.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жители на квартал Бенковски недоволни от Северната тангента
Жители на квартал "Бенковски" недоволни от Северната тангента
Срещи с ученици на журналисти от фонд Валя Крушкина
Срещи с ученици на журналисти от фонд "Валя Крушкина"