НОВИНИ

Реформаторите обявиха 7 номинации за президентските избори

Партиите от Реформаторския блок обявиха официално седем номинации за президентските избори. Сред тях в следващите дни ще бъдат избрани кандидатите на блока.

реформаторите обявиха номинации президентските избори
bnt avatar logo
от БНТ
15:23, 29.07.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Сред имената са номинираните от Гражданския съвет Трайчо Трайков и Гроздан Караджов. От БНД са издигнали кандидатурите на професор Огнян Герджиков и бившия шеф на Националната разузнавателна служба Димо Гяуров. ДБГ подкрепят издигнатия от интелектуалци професор Велислав Минеков. БЗНС издига генерал Съби Събев, който е бил представител на България в НАТО. Сред седемте имена е и лидерът на ЕН-ПЕСЕ-ДЕ Корман Исмаилов.

Найден Зеленогорски - зам.-председател на ДБГ: Част от тези кандидатури обаче не са граждански, а са партийни фигури. Сложен е въпросът, защото ако си кмет, министър, народен представител, вероятно обществото те възприема вече като политик, но формално всичките 7 са граждански кандидатури.

- Дори и Корман Исмаилов, който е лидер на партия?

Найден Зеленогорски - зам.-председател на ДБГ: В края на краищата това, че сме членове на партии не значи, че нямаме граждански права. Аз може би трябва да напусна партията, за да бъда гражданин?
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Напълно е загасен пожарът край българо-турската граница
Напълно е загасен пожарът край българо-турската граница
Над 1000 дка борова гора горят край ардинското село Светулка
Над 1000 дка борова гора горят край ардинското село Светулка