НОВИНИ

Реформаторите представиха управленската си програма

Реформаторският блок и партия "Глас народен" представиха управленската програма на коалицията. Ръководителят на предизборната кампания на Реформаторите Петър Москов определи предложенията им като прагматични и реални, за които да получат обществената подкрепа.

Явор Симов
от Явор Симов
19:04, 18.02.2017
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Според Москов програмата на Реформаторския блок и Глас народен може да бъде обобщена като дясно-консервативна и отстояваща традиционните национални ценности. Тя е формирана в 3 основни стълба - силна държава за модерна и честна публична среда.

Петър Москов: В момента ние имаме сбъркан модел на функциониране на подредбата на държавата. Сбъркаността на сегашните функции, на сегашните методи на финансиране трябва да бъде обърната. Няма причина с нашите данъци да бъде финансиран бизнеса на един или друг човек.

Вторият стълб от програмата - Производителност, конкуренцията и бизнес среда за бърза икономика беше представена от Божидар Лукарски. Основните мерки са запазването на финансовата стабилност и на широко балансиран бюджет. Запазване на сегашната данъчна система с плоския данък.

Божидар Лукарски, председател на СДС: Активни политики за привличане на инвестиции за насърчаване на бизнеса с акценти върху малкия и средния бизнес. Тази мярка мислим да постигнем чрез следните неща - намаляване на бюрокрацията и административната тежест върху бизнеса.

Относно правосъдието реформаторите предлагат президента да има по големи правомощия при назначаването на тримата големи в съдебната система. Предлагат още промени в Наказателния кодекс, повече отчетност на прокуратурата.

Бившият военен министър Николай Ненчев посочи като основен акцент реформата в сухопътните ни сили, както и по доброто обезпечаване на армията ни. Венци Мицов от "Глас народен" изтъкна като приоритет засилване на читалищната дейност и задължителна квота за българска музика в държавно субсидираните медии. Третият стълб е формиране на модерен патриотичен идеал.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Събития в столицата по повод 144-годишнина от гибелта на Левски
Събития в столицата по повод 144-годишнина от гибелта на Левски
 Борисов: И аз мога да направя ревизия на служебния кабинет
Борисов: И аз мога да направя ревизия на служебния кабинет