НОВИНИ

Регионалното министерство търси лошите пътища, за да опрости таксите за тях

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова е назначила проверка на над 10 хиляди километра пътища, за да се установи дали за тях трябва да се плаща нулева тол такса.

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
18:41, 24.04.2019
Чете се за: 00:35 мин.
У нас
регионалното министерство търси лошите пътища опрости таксите тях

Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще провери пътищата, на които предстои да бъде въведена тол такса дали отговарят на условията за това. Това обяви в регионалната комисия към парламента строителният министър Петя Аврамова. По думите й, там където пътищата са с дупки и не отговарят на експлоатационните условия, ще бъде въведена тол такса. Все още не е ясно каква част от планираните над 11 хиляди километра пътища не са годни за нормално шофиране.

От министърството отчетоха напредък по въвеждането на тол такси от 16 август тази година. По думите на, Аврамова няма да има забавяне. По план върви и поставянето на контролни пунктове от КАТ. От тази нощ започва въвеждане на новия софтуер, а от 15 май - неговите проби.

Все още регионалното министерство не е приело размера на бъдещите тол такси. Те са не етап обсъждане с бизнеса. Заедно с консултанта - световната банка - е решено, да плащат повече тези превозни средства, които се движат повече по пътищата. Изключение ще се допусне за по-леките камиони, с които се обслужва основно малкия и среден бизнес, допълни Аврамова.



Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тома Биков: Вярвам, че избирателите ще ни простят там, където сме сбъркали
Тома Биков: Вярвам, че избирателите ще ни простят там, където сме сбъркали
Нови правила за газовите оръжия предвижда Закона за оръжията и боеприпасите
Нови правила за газовите оръжия предвижда Закона за оръжията и боеприпасите