Река Черна Места, която минава през едноименното село в община Якоруда, подкопа част от пътя за Юндола. Това стана в резултат на силните дъждове, изсипали се през изминалата нощ в района на Белмекен, които повишили значително нивото на местната река с близо метър над обичайното. Придошлата вода е успяла да скъса на 5-6 места водопровода в селото.

Хората от Черна Места разказаха, че около 2 часа през нощта небето над селото сякаш се разкъсвало от силни гръмотевици. Дъждът, който се изсипал буквално за минути, напълнил коритото на реката.
Нивото на водата в реката се вдигнало толкова високо, че са оставали само 50 сантиметра, за да прелее през стената и да стигне до къщите.

Кметът на село Черна Места Джемал Шарански каза, че ще се опитат да оправят водопровода най-късно до ден. Водата в селото засега ще може да се ползва само за битови нужди, а за пиене жителите ще трябва да купуват минерална.

От пожарната служба обяснили на кмета, че няма изпуснато водохващане към язовир Белмекен. Разрушеният участък от пътя е ограничен със знаци като движението се осъществява само в едната лента. Предстои от Областно пътно управление да укрепят проблемния скат на пътя.