НОВИНИ

Рекорден брой доброволци на Червения кръст в Пловдив

Рекорден брой доброволци - над 1200 е успяла да привлече за последните четири години структурата на Българския червен кръст в Пловдив. Внушителен е и членският състав на местната организация - над 11 000 души. От 2013 година до момента подкрепа и помощ са получили повече от 100 000 нуждаещи се.

bnt avatar logo
от Николай Райшинов
15:45, 21.02.2017
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Доброволците в Пловдив са от всички възрастови групи и добре обучени, уверяват от Червения кръст.

Таня Георгиева, председател на Областния съвет на БЧК в Пловдив: Естествено акцентът ни е върху младите хора. Мисля, че най-големият успех е, че през целите тези четири години има вълна от постъпване на млади хора - доброволци, които приемат мисията на Червения кръст. Не само да нахраним човека, да му дадем топлина, да има сигурност.
Ангелина Мила Иванова, доброволец: Първа долекарска помощ, социално-помощна дейност, здравна просвета... обхващаме всичко, което може да бъде в полза на обществото. Едни от най-добрите ми приятели станаха доброволци и вече прекарваме доста от времето си вместо по кафетата в Червения кръст.

Доброволците ще помагат и в село Свежен. То е едно от отдалечените населени места и линейките стигат по-бавно.

Христо Енков, кмет на село Свежен: Далеч до първата медицинска помощ. Отнема най-малко около половин час, до 40 минути. Затова искаме да обучим хора до долекарска помощ. Поне да дадат точна информация на 112 на парамедиците, за да знаят какво е при нас. Ние няма да играем лекари и медицински сестри.

Структурата на Българския червен кръст е изградила механизъм, по който светкавично да се набират средства и консумативи в ситуации на бедствия. Само в Пловдив запасите стигат веднага да се окаже помощ на близо 500 души.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бърбъри представи най-новата си колекция
Бърбъри представи най-новата си колекция
Над 600 участници в Международният фестивал „Мартенски музикални дни
Над 600 участници в Международният фестивал „Мартенски музикални дни"