НОВИНИ

Близо 2 милиона лева събра "Българската Коледа"

Близо 2 милиона лева събра "Българската Коледа" от началото на шестнадесетото издание на благотворителната кампания, информираха от прессекретариата на държавния глава.

Виктория Бояджиева
от Виктория Бояджиева
08:30, 26.12.2018 (обновена)
Чете се за: 01:55 мин.
У нас

Благотворителната инициатива на държавния глава "Българската Коледа" в подкрепа на децата с тежки заболявания и увреждания продължава. Два милиона лева достигна набраната сума за шестнадесетото издание на кампанията след края на благотворителния спектакъл, който се състоя навръх Коледа в Народния театър "Иван Вазов".

Към момента са изпратени 560 000 дарителски SMS на номер 1117 и гласови обаждания на 0900 1117 от началото на кампанията, която беше обявена от президента Румен Радев в края на ноември. Оттогава досега в дарителската банкова сметка на инициативата са постъпили 1 330 000 лв., a 35 000 лв. са дарени чрез системата ePay.bg. Дарения за благотворителната инициатива могат да бъдат правени целогодишно.

На коледния благотворителен спектакъл "Българската Коледа" присъстваха президентът Румен Радев и неговата съпруга Десислава Радева, председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, както и дарители, посланици на кампанията и деца, на които "Българската Коледа" помага. В подкрепа на децата с тежки заболявания и увреждания от сцената на Народния театър послания отправиха изявени български музиканти, певци, танцьори, актьори, спортисти и журналисти.

Шестнадесетото издание на благотворителната инициатива продължава през цялата 2019 година. Допълнителна информация за "Българската Коледа", както и начините, по които може да бъде направено дарение, са посочени на интернет-страницата на благотворителната инициатива: www.bgkoleda.bg, където е посочен и реда за кандидатстване за подпомагане.

;

Танцьори, музиканти, спортисти, журналисти, общественици. От сцената на Народния театър десетки любими артисти призоваха България да отключи доброто в себе си и да дари. И чудото се случи. Снощи, на шестнадесетото ѝ издание на инициативата "Българската Коледа" бяха събрани два милиона лева!

Към момента са изпратени 560 хиляди дарителски SMS-а и гласови обаждания от началото на кампанията, което беше дадено още в края на ноември. Всъщност инициативата "Българската Коледа" е целогодишна кампания и коледни доброта може да се проявява и през лятото.

Ако и вие искате да помогнете, можете да изпратите СМС на номер 1117 или да се обадите на телефон 0900 11 17. Нека подадем ръка! Не само в дните около Коледа...

Владо Пенев - актьор и водещ на концерта: Винаги, когато имаме възможност да се опитваме да бъдем добри, да се опитваме да помагаме и даваме повече от това, което очакваме да вземем. Добротата е дълбоко, дълбоко заложено в човека и дълбоко вярвам, че не само в един ден, а през един цял човешки живот може да бъде проявена тази доброта.

А когато помагаме заедно стават чудеса. Това е и смисъла на песента, която Дони написа тази година за "Българската Коледа".

Дони - певец: Капките са малки, обаче те създават реките, а реките се вливат в моретата. Един СМС е може би една капка, но ако станат страшно много СМС-ите, тоест бихме могли да бъдем много, много, много полезни.

Методи Атанасов води двете си дъщери на спектакъла.

Мая: Харесвам Коледа!
Ема: Защото Дядо Коледа ни донася подаръци и се събираме заедно!
Методи Атанасов: Искам така моите дечица да видят, че добротата на всеки един човек може да помогне за щастието на много деца.

За последните 15 години "Българската Коледа" е набрала близо 33 милиона лева, които са подпомогнали лечението на деца с много тежки заболявания и е дарена модерна апаратура в десетки болници. Затова...

Владо Пенев - актьор и водещ на концерта: Бъдете добри, помагайте! Не от съжаление, а за да станете още по-добри и още по-щастливи.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Жители на Босилеград излизат на екопротест
​Жители на Босилеград излизат на екопротест
И днес синята и зелената зона в София няма да работят
И днес синята и зелената зона в София няма да работят