НОВИНИ

​Рекордни горещини обхванаха Нова Зеландия

Високите температури в Нова Зеландия станаха причина днес там да бъдат "подобрени" няколко температурни рекорда, както и да бъдат блокирани в пиков час хиляди пътници в столицата Уелингтън, предаде ДПА.

bnt avatar logo
от БТА
12:21, 29.01.2019
Чете се за: 00:31 мин.
По света
​рекордни горещини обхванаха нова зеландия

Както съобщават метеоролозите, температурните рекорди са били подобрени в три града - Уелингтън (30,3 градуса), Хамилтън (32,9) и Ъпър Хът (33,5), намиращи се на един от главните новозеландски острови, Северния. В Уелингтън хиляди пътници се оказаха блокирани в час пик, след като от необичайно високите температури бе засегната и контактната мрежа на влаковете, съобщи жп операторът "Киви рейл".

Много от хората изразиха недоволство, че са били оставени да стоят във влаковете, където било много горещо, както и навън, по гарите. Най-високите температури бяха измерени в централната част на Северния остров. Най-горещата точка в Нова Зеландия беше град Каверау в Залива на изобилието, където беше 34,3 градуса.

През 2018 г. в Нова Зеландия беше отчетена една от най-високите средногодишни температури, измервани досега (по-топла от 2018 г. е била само още една друга година), а лятото беше най-горещото, откакто се води статистика.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Селин Дион на прага на анорексията
​Селин Дион на прага на анорексията
След обилния сняг: Пет дни села край Банско и Разлог са без ток
След обилния сняг: Пет дни села край Банско и Разлог са без ток