НОВИНИ

Рекордни щети от природните бедствия в САЩ

Щети за милиарди долари са нанесли природните бедствия в САЩ, като изминалата година е била рекордна в това отношение. Урагани, наводнения, пожари засегнаха различни части на страната. След като лед скова Източното крайбрежие, последните новини са от Калифорния.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
08:55, 09.01.2018
Чете се за: 00:33 мин.
По света
рекордни щети природните бедствия сащ

Буря и проливен дъжд се стовариха над Калифорния - щатът, който само преди месеци бе опустошен от пожари. Има опасност от кални свлачища и това наложи поставянето на пясъчни диги във винения район. Вероятността да бъдат засегнати отново окръзите Сонома и Мендосино е голяма. Части от тях бяха унищожени от пожарите през октомври, които доведоха до смъртта на 44 души и разрушиха близо 9 хиляди домове.

Изминалата година е била рекордна за САЩ от гледна точка на щетите, понесени от природни бедствия. Равносметката е 16 стихии - 8 бури, три урагана, 2 наводнения, пожар, суша, сняг и лед. Според изчисленията на Националното управление за океански и атмосферни изследвания всички те са нанесли щети за общо 306 милиарда долара.

Пожарите в Калифорния са стрували 18 милиарда долара, загубите от урагана Харви се оценяват на 125 милиарда долара, а от ураганите "Мария" и "Ирма" - съотвенто на 90 и 50 милиарда долара. 2017 -та е била третата най-гореща година за повече от век насам.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Евакуираха Химическия факултет на СУ заради забравен куфар
Евакуираха Химическия факултет на СУ заради забравен куфар
Във Видин свободните работни места за медицински сестри се заемат от пенсионери
Във Видин свободните работни места за медицински сестри се заемат от пенсионери