Рекордните близо 24 килограма кокаин заловиха митничарите на Калотина. Пратката е на стойност общо около 4 милиона и половина лева. Кокаинът идва от Германия и е бил предназначен за Турция. Кокаинът е открит в ТИР превозвал метални части за вагони.

Розалия Димитрова, директор на агенция "Митници"
Митническите служители селектират на база на анализа на риска този автомобил. Извършват рентгенова проверка, в резултат, на което попадат на кокаина.В кабината на товарния автомобил откриват един пакет в леглото, в кабината. След което в кухините на кабината откриват още 20 пакета.

Директорът на агенция "Митници", поясни, че пътят на кокаина е предимно от Америка и е предназначен за Азия. Пред журналисти беше демонстрирано как белият прах реагира на наркотест за кокаин. Шофьорът 37 -годишен турски гражданин е задържан за 72 часа и предстои прокуратурата да поиска постоянно му задържане. По българското законодателство , той може да получи затвор до 15 години и глоба в размер до 200 хиляди лева. Това е третият случай за предотвратяване на контрабанда с кокаин. От началото на годината българските власти са заловили общо 30 кг. от наркотичното вещество.