НОВИНИ

Рекордните 28 френски ресторанта вече са с три звезди "Мишлен"

Франция зае първо място по брой ресторанти с три звезди "Мишлен", максималната оценка на кулинарния гид. Вчера на специална церемония край Париж бяха отличени още два гурме ресторанта и така броят им в страната вече е 28. Общо 621 френски ресторанта имат звезди "Мишлен".

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
07:36, 06.02.2018
Чете се за: 00:32 мин.
Още
Майкъл Елис, международен директор на гидовете "Мишлен": Беше страхотна година за нашия гид, великолепна година за гастрономията във Франция! Имаме 50 нови ресторанта с 1 звезда, пет - с две звезди и два ресторанта с три звезди. Така че това е огромна победа за Франция!

"Мишлен Франция" е смятана за най-престижната класация за добра храна. Но често търпи критики заради своята система за оценяване. Тази година забележки имаше и по отношение на жените и тяхното място в голямата кулинария.

Ан Софи Пик, шеф-готвач: Мисля, че жените шеф-готвачи идват - те са тук! Жените вече присъстват в ресторантите, екипите в кухнята са смесени. Жените готвачи са много активни и със силно присъствие в гастрономията. Може би има нужда от още време, за да бъдем признати и да заемем полагащото ни се място, но е факт - жените са в голямата кулинария. Срещам много от тях и ги подкрепям.

От всичките 28 тризвездни ресторанта, само един се управлява от жена.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Марк Зукърбърг призна на 14-ата годишнина на Фейсбук, че е правил много грешки
Марк Зукърбърг призна на 14-ата годишнина на Фейсбук, че е правил много грешки
Обилни валежи се очакват през уикенда
Обилни валежи се очакват през уикенда