НОВИНИ

Рекордно количество метамфетамини е заловено в Холандия

Холандската полиция задържа 2,5 тона метамфетамини - най-голямата пратка от този вид, залавяна в Европа. Стойността на дрогата на дребно се измерва в "стотици милиони евро", уточни полицията. Засега арести няма, но разследването продължава да пълни обороти.

bnt avatar logo
от БНТ
19:07, 26.06.2019
Чете се за: 00:28 мин.
По света

Пробивът е осъществен в рамките на течащо разследване в офис сграда. Полицията забелязала, че вторият етаж от сградата изглежда по-голям отвън, отколкото отвътре. След инспекция разследващите открили тайно помещение с тоновете наркотици, увити в пакети и складирани в пазарни торби. "Невъзможно е такова количество да се пласира само в Холандия", отбелязва полиция. В ход е разследване срещу собствениците на сградата.

Впоследствие полицията е открила склад в Утрехт, където са били съхранявани 17 хиляди и 500 литра химикали, използвани за пречистване на кокаин и производство на синтетични наркотици. Последни проучвания на отходните води показват, че употребата на метамфетамини в холандските градове е сравнително по-слаба, отколкото в Съединените щати и Австралия, но въпреки това нараства. Цялата открита дрога е унищожена, обяви холандската полиция. За 2019 година холандските власти са разбили четири лаборатории за синтетични наркотици.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​КФН е изпратила доклада си от проверката на Еврохолд на ДАНС и прокуратурата
​КФН е изпратила доклада си от проверката на "Еврохолд" на ДАНС и прокуратурата
НАТО обсъжда ответни мерки срещу Русия
НАТО обсъжда ответни мерки срещу Русия