НОВИНИ

Рекордно студена Олимпиада очаква спортистите и гостите на Пьонгчанг

Броени дни остават до откриването на зимните олимпийски игри в Южна Корея. Игрите най-вероятно ще се превърнат и в най-студените от десетилетия насам, като се очаква температурите през деня да не надвишават минус 10 градуса, а през нощта те ще спаднат до минус 20.

Борис Бъчваров
от Борис Бъчваров
16:44, 05.02.2018 (обновена)
Чете се за: 00:48 мин.
Още

Шалове и шапки, дебели якета и ръкавици. Това е задължителният комплект за справяне със студа в столицата на зимните олимпийски игри тази година. Организаторите са подготвили още одеяла, топли напитки и отоплителни системи, които могат да се забележат почти навсякъде в олимпийското село и около състезателните съоръжения. Студът е толкова свиреп, че дори и местните жители са притеснени.

Кюнгтае Лим, турист от Сеул: Обикновено не е толкова студено в началото на сезона. Сега дори не мога да си формулирам изреченията. Мисля, че мозъкът ми е замръзнал. Загрижен съм за олимпийците, защото много от тях идват от не чак толкова студени страни.Може да се отрази на представянето им. Загрижен съм и за туристите.
;

Повече новини от предстоящите Зимни олимпийски игри в Корея четете на спортния информационен сайт на БНТ sport.bnt.bg.

Зрителите на БНТ ще могат да наблюдават на живо най-интересните моменти от Олимпийските игри в южнокорейския град Пьонгчанг, които ще се проведат от 9 до 25 февруари.

;

И все пак става въпрос за Зимни олимпийски игри. А студът и има и полезна странна. Минусовите температури означават, че трасетата ще останат в отлично състояние по време на състезанията. Организаторите са се погрижили всички, които присъстват на откриването на Игрите да се чувстват възможно най-комфортно.

Мишел, доброволец: Пакет, който ще ви топли ръцете и краката - това са възглавнички, които топлят. А това е одеяло, което да ви сгрява по време на церемонията.

На откриването се очаква да присъстват най-малко 40 000 души.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожар в Добричкото село Славеево изпепели кравеферма
Пожар в Добричкото село Славеево изпепели кравеферма
От днес детска градина „Брезичка“ в Бургас вече има нов директор и нови учители
От днес детска градина „Брезичка“ в Бургас вече има нов директор и нови учители