НОВИНИ

Ректорът на Медицинския университет получил заповед за прекратяване на договора

Двама заместник-ректори в оставка - проф. Радомир Угринов и проф. Валентина Петкова, ми връчиха заповед за прекратяване изпълнението на длъжността "ректор на Медицински университет-София", каза пред журналисти проф. Вихра Миланова.

bnt avatar logo
от БТА
14:15, 13.10.2016
Чете се за: 00:25 мин.
У нас
ректорът медицинския университет получил заповед прекратяване договора

По думите й двамата са били съпроводени от охрана. Те твърдяха, че са упълномощени от председателя на Общото събрание проф. Генчо Начев да ми връчат заповедта, допълни проф. Миланова.

Проф. Миланова каза още, че вчера и днес проверяващи от МОН са чакали в Ректората да получат бюлетините и списъците от Общото събрание, с което проф. Миланова беше отзована като ректор.

Изпратила съм съобщение на проф. Начев, че проверяващите го очакват, но към момента документите от Общото събрание все още не са предоставени, допълни проф. Миланова. Проф. Начев каза по телефона за БТА, че е в чужбина.

В отговор на въпрос дали подписът под заповедта е негов, Начев затвори телефона. Проф. Миланова посочи, че продължава да подписва документи като ректор на Медицинския университет в София.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нови трамваи и по-малко чакане на спирките в София
Нови трамваи и по-малко чакане на спирките в София
Боб Дилън получи Нобел за литература
Боб Дилън получи Нобел за литература