НОВИНИ

Ремонт на неврологията на Първа градска болница

Неврологичното отделение на Първа градска болница в София ще бъде ремонтирано с 350 хиляди лева от Столичната община. Финансирането на ремонта е осигурено от приватизационният фонд за общинско здравеопазване.

Цветелина Борисова
от Цветелина Борисова
18:48, 08.06.2016
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Около 15 хиляди пациенти годишно с лекуват в Първа градска болница. Въпреки голямото натоварване на базата, основен ремонт на здравното заведение не е правен от години.

Доц. д-р Цветомир Димитров - изпълнителен директор на Първа МБАЛ София: "Покривът течеше и ние с подръчни материали, с наши средства го подържахме. Сега правим основен ремонт на покрива - почваме отгоре надолу и нашата амбиция е всички клиники и отделения да ги ремонтираме по този начин: от горе нодолу."

Освен нов покрив, след ремонта в стаите ще има санитарни възли и осигурена възможност за достъп на хора с инвалидни колички. Нова кислородна инсталация в реанимацията, нови врати и LED осветление са друга част от придобивките на

Дончо Барбалов - зам.-кмет на Столичната община: "В интензивното отделение ще има специален под, който да избегне електростатично натоварване на уредите. Знаете в интензивното отделение им по специализирана и чувствителна апаратура. /Всички най-модерни технологии и неща се правят, които са необходими за добро обслужване нан пациентите."

Предвидено е в началото на август ремнота да приключи и обновеното неврологично отделение да започне прием на пациенти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почина изкусният майстор на интимната лирика Евтим Евтимов
Почина изкусният майстор на интимната лирика Евтим Евтимов
Издигнаха първи паметник на български владетел извън България
Издигнаха първи паметник на български владетел извън България