Отиващата си 2018 г. ще бъде запомнена с недоволството на софиянци около ремонтите в града, които дадоха повод за многобройни шеги и дори доведоха до оставката на зам.- кмета по транспорта. Обновяването на ул. "Граф Игнатиев" отклони вниманието от останалите големи и ремонти в столицата. Обновени бяха бул. "България", бул. "Васил Левски" и бул. "Константин Величков".

Какво е качеството на изпълнението при тях и какво предстои да бъде довършено - репортерът Карина Караньотова обобщава.

Разширяването на ул. "Тодор Каблешков", реконструкцията на бул. "Пенчо Слaвейков", преасфалтирането на бул. "България" и обособяването на буслента, както и обновяването на бул. "Васил Левски" са само част от големите ремонти през годината, които не бяха в центъра на вниманието.

Николай Стойнев, зам.-председател на СОС: Тази година много се коментираше "Граф Игнатиев", там работата продължава. Но в същото време над 40 големи обекта се изпълняваха на територията на Столичната община. Важно е какво мислят гражданите и те каква оценка ще дадат.

Гражданите обаче масово не са доволни от ремонтите през последните години.

Румен Манушев: Няма добри майстори, това е проблемът на ремонтите и на всичко в София, ето вижте една плочка нагоре, една надолу.
Петър: То се вижда, има луфтове, те трябва да се преработват, да се коригират, абсолютно некачествено.

След масовото недоволство от вида на плочките пред църквата "Свети Седмочисленици", стaна ясно, че в градинката "Кристал" моделът е същият. Негодувание имаше и заради махането на жълтите павета в грaдинката "Климент Охридски". От общината обясниха, че те са подменени с гранитни плочи, защото много се пързалят. И трите градинки вече са почти готови, а напролет ще се довърши озеленяването. Ремонтът на ул. "Иван Вазов" също е оставен за догодина.

Бойка Николова, търговец: Срокът им беше ноември, а те стигнаха до средата и сега ни зарязаха в това състояние до април месец догодина. Това е положението в дупки, камъни и кал ще се движим до април на една от най-красивите улици в София.

Изграждането на обособено трасе за градския транспорт на бул. "Константин Величков" също не мина гладко. Заради неспазени срокове и използване на некачествени материали фирмата беше сменена. И новата обаче не е успяла да изпълни проекта без дефекти, като доказателство са видимите пукнатини в асфалтa.

Николай Стойнев, зам.-председател на СОС: В договорите за контрол залагаме доста сериозни неустойки и гаранционен срок за всички от обектите.

Крайният срок за реконструкциите в центъра е март, но те могат да продължат и по-дълго. Точно колко ще зависи от "ремонтите на ремонта". Иначе през 2019 г. ще бъдат похарчени още 48 млн. лв. за реконструкции на улици.

Новият зам.-кмет по транспорта в СО обеща проверка на ремонта на "Граф Игнатиев"

Новият зам.-кмет по транспорта в СО обеща проверка на ремонта на "Граф Игнатиев"

Дончо Барбалов заема мястото на подалия оставка Евгени Крусев като зам.-кмет по транспорта. Това съобщи на заседанието на Столичния общински съвет кме...