НОВИНИ

Ремонт на току-що ремонтирания булевард Витоша

Само 15 дни след като беше пуснато движението по ремонтирания участък на бул. Витоша, от Столичната община наложиха глоба на фирмата ръководител на проекта. Причината - некачествено изпълнение на ремонта. Затова сега от компанията трябва да отстранят всички проблеми по платното за движение и тротоарите.

Милена Кирова
от Милена Кирова
19:24, 31.08.2016
Чете се за: 00:53 мин.
У нас

Ремонт на току - що ремонтирания булевард Витоша. Парадокс - не. Факт е. Причината - новата настилка изглежда като стара. Кръпки по асфалта, нефугирани, разместени и хлопащи бордюри, недостъпни за инвалиди и майки с колички подходи към спирките - всички тези нередности ще струват на фирмата изпълнител 336 000 лева.

Евгени Крусев - заместник-кмет по транспорта на Столичната община: Бяха констатирани неравности около шахтите по пътното платно. Имаха различни проблеми, свързани със скосяванията и с изграждането на една достъпна среда за всички хора. Бяха върнати строителите да оправят пероните на трамвайните спирки, които отново трябваше да бъдат изпълнение съобразно достъпността, която искаме да виждаме навсякъде.
Петър Чальовски - консултантска група ,,Строителен надзор на обекта'': Перонът на трамвайната спирка беше удължен, за да има достъп до пешеходната пътека и от пешеходната пътека до перона на спирката.

Отделно от проверките на общината и независима лаборатория извършила анализ на строително-монтажните дейности. Една от констатациите - при по-обилни дъждове булевардът може да заприлича на река заради немарливо покритите с бетон шахти.

Петър Чальовски - консултантска група ,,Строителен надзор на обекта'': Просто Софийска вода при условие, че предстоят дъждове, не може да ревизира шахтата и не може да си изпълнява функциите, което ще доведе до наводнения в съседните сгради - както и самите те многократно са отбелязвали.

А велоалеята вместо да бъде свързана с Южния парк просто приключвала. Така за велосипедистите не оставала друга възможност освен да нарушат правилата и да карат по пешеходната пътека. Днес поне тази грешка беше отстранена.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рекорден добив на пшеница за последните 25 години
Рекорден добив на пшеница за последните 25 години
Археолози проучват манастирски извор
Археолози проучват манастирски извор