НОВИНИ

Ремонт забави учебния процес в две кюстендилски училища

Децата днес отново тръгват на училище. На 15 септември обаче природо-математическата гимназия и Началното училище в Кюстендил, няма да отворят врати за първия учебен ден. Причината е голям ремонт, който се извършва в сградата, в която се помещават и двете училища. До приключването му близо 1000 ученици ще се обучават в други две училища.

bnt avatar logo
от БНТ
07:20, 15.09.2017
Чете се за: 00:35 мин.
Още

Мащабния ремонт се извършва по проект на общината, спечелен по програма „Региони в растеж" и е на стойност малко над 2 млн. лв.

Ани Кюркчиева, директор на ПМГ-Кюстендил: Проектът си върви нормално, влязоха в края на юни, работят без прекъсване и събота и неделя. Санира се цялото училище, абсолютно всички покриви наново ще се направят, защото много от тях текат. Вътре се сменя цялата отоплителна и ВИК инсталация.

Потърпевшите от ремонта ученици ще се обучават временно в Езиковата гимназия и Първо основно училище. Там учебните часове ще се провеждат на две смени, като последният час от втората смяна ще приключва в 18:30 ч. Родители казаха, че временната промяна няма да им създаде неудобство.

Боряна Стоянова-родител: Изобщо не ме притеснява, защото познавам работата на педагозите и знам, че те ще направят всичко възможно децата да се чувстват удобно. Освен това лично за нас, временното училище ще бъде по близо до дома ни.

Ремонтните дейности в двете училища трябва да приключат в средата на следващия месец октомври, когато и деца и педагози ще влязат в изцяло обновени класни стаи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Касини приключи мисията си по изследването на Сатурн
"Касини" приключи мисията си по изследването на Сатурн
Пускат движението по части от столичния бул. Дондуков
Пускат движението по части от столичния бул. "Дондуков"