По средата на зимата започна ремонтът на централния площад в Русе. Преди 2 години в реконструкцията на центъра на града са вложени 10 млн. лева, но вече втора зима плочките се напукват и се налага да се подменят. Обширни пространства от русенския...

По средата на зимата започна ремонтът на централния площад в Русе. Преди 2 години в реконструкцията на центъра на града са вложени 10 млн. лева, но вече втора зима плочките се напукват и се налага да се подменят.

Обширни пространства от русенския площад отново са недостъпни за преминаване на граждани. Те са преградени с ленти, а работници трескаво сменят изпочупените плочки. Настилките се напукаха по време на големите студове от температурните разлики.

Според представителите на общината до края на следващата седмица експертна комисия ще се произнесе за пораженията по настилките на площада.

Успокоението на русенци е, че „гаранционният” срок на площада е 5-годишен. Което означава, че в близките 3 години разходите за смяна на плочките и поправка на настилките ще се поемат от строителната фирма.

Автори: В. Никифорова, Г. Пенчева