Туристите, които през лятото ще пътуват към Варна с личните си автомобили, е добре да се информират и да търсят алтернативни маршрути, за да не попаднат в огромните задръствания. Те са предизвикани от строителството на булевард „Васил Левски“. Очаква се част от новото трасе да е готово до 15 август, а булевардът да бъде завършен до края на октомври.

Варна

Трафикът може да бъде избегнат, ако туристите нямат намерение да останат във Варна и преминават транзитно през града, казва Деян Драганов – председател на Съюза на българските автомобилисти във Варна.

Деян Драганов, СБА-Варна: За тези, които пристигат от Северна България и пътуват на юг, да ползват обходния маршрут през Аксаковска панорама, Кичево, пътят който обикаля целия град”.

Друг алтернативен маршрут е през село Константиново и град Белослав. По този начин се заобикаля Варненското езеро и може по-бързо да се стигне до автомагистрала “Хемус”. Тези, които обаче ще отседнат във Варна и в близките курорти, ще трябва да се запасят с търпение попадайки в трафика.

Деян Драганов, СБА-Варна: Не знам точно маршрут, в който в точния момент да бъде свободен и чист. Ние виждаме, задръстванията в града са почти през целия ден. Спазвайки Закона по пътищата, спокойствие, да бъдем търпеливи.

Много от шофьорите смятат, че няма как да се избегнат колоните от автомобили заради ремонта на булевард “Левски”, няма и алтернатива.

Все пак, за да се избегнат задръстванията във Варна, начините са - да не се пътува в пиковите часове и да се пропускат централните части на града.