НОВИНИ

Ремонтираха затворническата кухня в Ловеч

Ремонтирана и преоборудвана кухня беше открита в затвора в Ловеч. Тя е обновена с финансовата подкрепа на Норвежкия финансов механизъм 2009-2014 г. и общата стойност на строително-монтажните работи е 429 404 лева.

bnt avatar logo
от Екип на БНТ 2
18:58, 17.12.2015
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Старата сграда е превърната в модерно съоръжение, в което ще се приготвя храната на лишените от свобода. Освен в Ловеч, ремонти през тази година са извършени в още девет затвора. Според Свилен Цветанов, и.д. директор на главна дирекция „Изтърпяване на наказанията”, основната цел е условията в затворите в България максимално да се доближат до изискванията на Европейския съюз.

„Доста са нещата, касаещи материалната база в затворите. Много усилия се полагат, особено през последната година”, обясни Свилен Цветанов.

Пак с помощта на Норвежкия финансов механизъм 2009-2014 г. през юни в затвора в Ловеч бяха приключени ремонтът и обзавеждането на спалните помещения, както и кухнята, и столовата в психиатричното отделение. През 2016 г. с пари от бюджета са планирани още ремонти в ловешкия затвор. В момента в затвора в Ловеч, който включва и затворническо общежитие от закрит тип в Троян, както и две затворнически общежития от открит тип – в Ловеч и Велико Търново, своите присъди изтърпяват над 680 лишени от свобода.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ВиК-Русе с нов договор за стопанисване
ВиК-Русе с нов договор за стопанисване
Опасност от свлачища в Лъки
Опасност от свлачища в Лъки