За разбит тротоар, който е ремонтиран наполовина, сигнализираха зрители на БНТ 2 от кв. "Овча Купел. Той е по улица "Житница" точно при началото на тунела на третата метролиния.

София

Разбитият тротоар води от жилищна зона в кв. "Красно село" към "Овча Купел", през бивша индустриална зона, където сега е базата за строежа на третата метролиния. Маршрутът е особено важен, защото много от подходите към "Овча купел" сега са затворени. Ремонт на тротоара не е бил правен от поне 30 години, а наскоро са били подменени само част от плочките, разказаха жители на квартала..

Магдалена Георгиева, жител на кв. Овча Купел
"Минавам често последните няколко дни, живея и в чужбина и съм потресена, тъй като сме с количка с близнаци и по никакъв начин не мога да се предвижа отникъде. Много малко са тротоарите, които са съ сменени плочки, и тук виждам, че плочките са сменени изборно и на места, и просто е невъзможно да се мине. Пеша - да, но не и с колички с малки деца."

Когато строителните работи окоро кръстовището на ""Красно село" и по улица "Житница" бъдат завършени, участъкът на улицата между бул. "Цар Борис Трети" и ул. "Гебедже", която е точно преди разбития тротоар, ще бъде цялостно обновен, информират от Столичната община.

"Ще бъдат изградени нови пътни платна и тротоари. Ул. "Житница" ще бъде завършена през 2019-а година заедно с пускането на метрото."

Не става ясно обаче дали и кога тротоарът в участъка след улица "Гебедже" ще бъде ремонтиран.