НОВИНИ

Ремонтират 13 училища във Варна

Ремонтите във варненските училища ще приключат до началото на новата учебна година. През лятото в общо 13 школа се извършват частични и основни ремонтни дейности, като някои от тях вече са готови да посрещнат учениците. Около един и половина милиона лева са вложени в подобренията на материалната база на училищата. Средствата са заделени от капиталовата програма на Общината.

bnt avatar logo
от Петър Дойкински
21:00, 26.08.2016
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Мащабен ремонт за близо 430 хиляди лева се прави в основно училище „Черноризец Храбър“. Там се укрепва конструктивно блок „Б“ от основите и ще се изградят стаи за предучилищни групи, администрацията и ново помещение за библиотеката.

Соня Стоянова, директор на ОУ „Черноризец Храбър“. Работи се непрекъснато без почивка с идеята сградата да бъде обезопасена за първия учебен ден.

Лилия Христова - Община Варна
"Тази година в бюджета нашата приоритетна цел ще бъде да оправим навсякъде, където сме започнали големи ремонти и има нещо недовършено."

Ремонти ще се извършват и в 17 детски градини във Варна. В сградите трябва да бъде осигурена по-добра работна среда и нормално протичане на образователно-възпитателния процес на децата.

Лилия Христова, Община Варна
"И в детските градини, и в училищата ние гледаме приоритетно да дофинансираме, за да може базата да придобие добър вид."

Предстои и ремонт на 10 училища и детски градини по оперативна програма „Региони в растеж“ за над 16 милиона лева. Проектът включва подмяна на дограма, ВиК и електрически инсталации.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДРУГИТЕ НОВИНИ:НЛО или Любовта е лудост
ДРУГИТЕ НОВИНИ:НЛО или "Любовта е лудост"
Германските медии за визитите на Борисов
Германските медии за визитите на Борисов