НОВИНИ

Ремонтират наводнения подлез на бул. ”Васил Левски”

Подлезът до спирка “Средношколска” на булевард “Васил Левски” във Варна най-после се ремонтира. Близо седмица той беше затворен след пробив на магистрален водопровод. Съоръжението се възстановява от водоснабдителното дружество в града, което е длъжно да отстрани щетите по инфраструктурата, причинени от ВиК аварии.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Надежда Сутрева
18:25, 03.02.2017
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Стъпалата на подлеза се рушат от години. След водопроводната авария обаче по тях не можеше да се минава. Сега фирма подизпълнител на ВиК-Варна отстранява щетите. Хората обаче казват, че подлезът може да се ползва само в сухо време, защото отводнителните канали за дъждовна вода са затлачени, и при всеки дъжд той се пълни с вода и тиня.

"Винаги е кал, вали ли, няма как да се пресече, ползваме отгоре улицата, опасно, но факт. Надявам се да бъдат взети мерки и да бъде използван, защото тук е опасно преминаването и възрастни хора, и деца, общо взето непрекъснато се преминава."

"Трябва да се прави цялостно. Като се прави нещо, трябва да се прави така, че да е функционално."

Миналото лято в подлеза бяха монтирани и електрически платформи за инвалиди. Те обаче са неизползваеми, защото съоръжението е на две нива, а рампа за инвалидни колички няма. Подлезът се намира на един от най-натоварените булеварди в града. Пресичането на пътя е опасно. От общината заявиха, че в бюджета са предвидени пари за ремонт на подлези в града, но все още не се знае кои.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лидерите на ЕС договориха 10 точки за намаляване на мигрантския поток
Лидерите на ЕС договориха 10 точки за намаляване на мигрантския поток
Има превишаване на нормите за замърсяване с фини прахови частици в цялата страна
Има превишаване на нормите за замърсяване с фини прахови частици в цялата страна