НОВИНИ

Ремонтират с 300 000 лв. мемориалния комплекс Христо Ботев в Калофер

Държавата ще отпусне 300 хиляди лева за спешен ремонт на мемориалния комплекс Христо Ботев в Калофер, който е в окаяно състояние. 30 години след неговото изграждане паметникът и стълбището, което води към него не са ремонтирани. Падащи отломки създават предпоставки за инциденти с туристи и гости, които посещават града.

bnt avatar logo
от Станислава Христозова
12:58, 06.02.2016
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Поради липса на средства досега мемориалният комплекс не е бил ремонтиран, а стъпалата към паметника са разбити, плочите са разместени. Остра нужда от ремонт има и шадравана

Ремонтът на мемориален комплекс Христо Ботев в Калофер ще започне точно от този фонтан, където преди 1,5 година ето в тази дупка пострада дете.

Румен Стоянов - кмет на Калофер: "Шадраванът ще бъде в малко по-друг вид, но пак ще бъде шадраван. Нали разбирате, че ние няма да изменим никаква конструкция тук. Гарантирам ви, че това нещо, което сега ще се случи, ще бъде много по-добре не само за калоферци, но и за всички гости".

Кметът на Калофер получи уверение лично от премиера вчера по време на внасянето на събраните подписи с искане историята да не се променя, че средствата ще бъдат отпуснати в най-кратки срокове, за да започне ремонтът.

Румен Стоянов: "Те са целенасочени директно за кметство Калофер, но все пак ние ще си направим като е нужно през община Карлово ще направим обществена поръчка".
;

Жителите на града посрещат с голяма радост новината и казаха, че с нетърпение очакват да отбележат тази година 140-та годишнина от смъртта на техния съгражданин Христо Ботев.

Латинка Митова - жител на Калофер: "Като всеки един гражданин на Калофер бих се радвала това да се случи възможно най-скоро, защото Христо Ботев все пак е един национален герой".
Антон Тонев: "Защото духът на Ботев трябва да се поддържа с години напред".

Ремонтът на мемориалния комплекс се очаква да започне не по-късно от следващия месец.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Камион се преобърна край Полски Тръмбеш
Камион се преобърна край Полски Тръмбеш
Остава блокадата на граничните пунктове с Гърция
Остава блокадата на граничните пунктове с Гърция