НОВИНИ

Ремонтите в центъра на София ще продължат и догодина

Причината е, че подземната инфраструктура по улиците "Цар Иван Шишман" и "6 септември" имат нужда от подмяна. Това означава, че тези улици няма да са завършени за 300 дни, както беше обещано, защото все още не е започнала процедурата за обществена поръчка за избор на изпълнител на топлопровода. Все още незавършена е и ул. "Иван Вазов", където ремонтът продължава вече година.

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
17:55, 13.05.2019
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

Ремонтите на улиците "6 септември" и " Цар Иван Шишман" се отлагат за неопределен период заради подмяна на топлопровода, чийто тръби са били поставени преди близо 60 години. Тъй като все още не е обявена процедура за избор на изпълнител, това може да отнеме няколко месеца и затова се очаква същинската реконструкция да започне догодина.

Дончо Барбалов, заместник-кмет по транспорт, СО: Уведомиха ни от Топлофикация, налага се подмяна на мрежата, те провеждат процедури, за да могат да изберат изпълнител за доставка на тръби, за извършване на строително-монтажните работи. След като те приключат тази дейност ще може да продължи работата за тези зони.
Йорданка Фандъкова, кмет на София: Няма как да си позволим да ремонтираме настилките, а след това да се разкопава многократно при аварии, миналата година е имало много аварии, това обаче в никакъв случай не застрашава европейското финансиране.

Незавършена все още е ул. "Иван Вазов". Там също бяха подменени всички подземни комуникации, но настилките са готови само на половината улица. Хората в района се надяват скоро прахолякът и разкопките да са в миналото.

Гергана Недева: Сега хората трябва да си вършат работата, обаче те не знам колко пъти я разкопаваха тази улица.
Недялка Димитрова: Мисля след една година бавене трябва да се приключи вече, ето, виждам, че надолу вече са го оправили, добре че бабите сме търпеливи. Трудно се придвижвам, но другарчето бастунчето ми помага.

Улица "Граф Игнатиев" и прилежащите ѝ пространства трябва да са готови до 2 седмици, но станалите известни като перки на акули ограничители все още не са премахнати.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От 15 май влизат в сила нови пределни цени на международните разговори в ЕС
От 15 май влизат в сила нови пределни цени на международните разговори в ЕС
Президентът се срещна с главния прокурор
Президентът се срещна с главния прокурор