НОВИНИ

Ремонтът на Аспаруховия мост блокира Варна

Тежки задръствания блокират Варна вече втори ден. Заради ремонта на Аспаруховия мост още от рано сутринта се извизат огромни колони от автомобили.Мостът е единствената връзка на квартал "Аспарухово" с центъра на града, през него е и входът към Варна от магистрала "Черно море".

bnt avatar logo
от Мартин Николов
19:29, 19.04.2016
Чете се за: 01:12 мин.
У нас

Полицейски патрули се опитват да въведат ред. За транзитно преминаващите пътното управление във Варна предлага алтернативни маршрути - през Девня и през Старо Оряхово. За останалите, които пътуват между Аспарухово и центъра на Варна, преминаването по моста отнема повече от час. Това наложи в квартала да дежурят екипи на Спешна помощ и Пожарна безопасност, за да се избегнат инциденти.

Задръстването продължава през целия ден, въпреки въведеното ограничение за движението на тежкотоварни автомобили от 16 до 19 часа. Заради ремонта много от шофьорите предпочитат обиколния маршрут през Белослав. Близо час отнема преминаването с ферибот от единия бряг до другия.

Опашките от чакащи автомобили за ферибота в Белослав са тройно по-големи. За последните четири дни трафикът тук е нараснал многократно. От петък, когато едното платно на Аспаруховия мост беше затворено, съоръжението работи без почивка.

Иван Томов, управител на фериботния комплекс в Белослав: Фериботът от петък вече работи без разписание. Т.е. като натоварим колите, разтоварва, пак, за да може да поеме някаква по-голяма част от трафика, обаче не успява, защото много коли, а вместимостта е 24-25 коли.

Много шофьори предпочитат обходния път през Белослав, независимо че ще карат с 20 километра повече. Налага се полицаи да помагат за спазването на реда.

- Много голямо задръстване ми казаха, че има и по-бързо да стигна.

- Мостът е три километра. Цял час, час и половина. 20 километра за 15 минути от Варна до Белослав. Там е неорганизирана работа. Ако бързаш за влак, за самолет - отказваш се. Който не знае, е вътре в капана.

- Толкова е натоварено. Аз се качих с разни караници, свирения, нещо страшно беше оттатък. Имам още едно отиване, едно връщане - много ми е трудно.

За да се отпуши трафикът, дори е намалено времетраенето на ежедневните технически прегледи на ферибота.

Иван Томов, управител на фериботния комплекс в Белослав: Сега сме ги намалили на 15 минути, а месечните - двата, които са, тях не можем да ги пренебрегнем, защото зависи безопасността на ферибота, а в това отношение шега не бива.

Със съкращаването на времето за един курс, фериботът прави по 9-10 курса на час. При нормални условия в по-спокойни дни броят им е едва 6 в двете посоки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стимули за гласувалите
Стимули за гласувалите
Обвиненият в изнасилване Иван Евстатиев е в психиатрична клиника
Обвиненият в изнасилване Иван Евстатиев е в психиатрична клиника