НОВИНИ

Ремонтът на булевард "Дондуков" започва от 1 юни

От първи юни започва ремонта на булевард "Дондуков", съобщиха от Столичната община. Планираната реконструкция от улица Бачо Киро до улица "Кракра" включва освен подмяна на настилката и смяна на трамвайните релси, и обновяване на тротоарите. Ремонтът ще премине на четири етапа и по план трябва да приключи до септември тази година.

БНТ2-София
от БНТ2-София Сергей Тодоров
18:15, 21.03.2017
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Първият етап на ремонта ще започне от улица "Кракра" до булевард "Васил Левски". "Софийска вода" ще подмени водопровода от улица "Кракра" до моста "Чавдар", а екипи на Общината ще сменят остарялата канализация с нова. Там няма да се стига до затваряне на булеварда, само ще бъде стеснено движението.

Ремонтът предвижда и поставяне на нова настилката по тротоарите и по-модерни трамвайните релси.

Ще се реконструират трамвайния релсов път, пътните платна и контактно кабелна мрежа в участъка от ул. "Кракра" до Младежкия театър. Проектът не променя характера на булеварда, запазва се габаритът на пътното платно от 18 метра с два тротоара по 5 метра.

Предвижда се изграждането на перони в района на трамвайните спирки. Проектирани са по два перона на всяко от кръстовищата бул. "Княз Ал. Дондуков" - ул. "Георги Раковски" и бул. "Княз Ал. Дондуков" - бул. "Васил Левски".

Движението по булеварда ще остане двупосочно, но засега все още не е ясно каква ще бъде пътната настилка. Според резултатите от анкетата на сайта на Столичната община 47% от гласувалите граждани искат булевард "Дондуков" да бъде асфалтиран. 25% от хората пък предпочитат паветата да се запазят, а 28% настояват пътните платна да са с асфалт, а настилка под трамвайните трасета да е павирана. Данните от допитването ще бъдат обобщени до няколко седмици, а в края на месец април от Столичната община ще съобщят какъв ще е окончателния вариант.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Има ли опасност от епидемия от морбили?
Има ли опасност от епидемия от морбили?
Турция обвинява наш граничар за убийството на турски гражданин
Турция обвинява наш граничар за убийството на турски гражданин