НОВИНИ

Ремонтът на площадката със слончето закъснява 6 дни

Изпълнението на ремонта на площадката със слончето в Борисовата градина закъснява с 6 дни. Това стана ясно днес при проверката на ремонтните дейности по възстановяването на парка и изграждането на новата детска площадка. Четвъртият етап от обновяването на градината се очаква да приключи до средата на октомври.

Мина Пенкова
от Мина Пенкова
16:51, 24.08.2016
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

За да бъде завършена обичаната от поколения софиянци площадка със слончето и костенурката, трябва да бъде положена ударопоглъщащата настилка. По план това вече трябваше да е направено, но е отложено заради лошото време и падналите дъждове.

Мария Бояджийска
"Точно това обсъдихме днес с изпълнителя и с надзора. Очакваме, ако в петък времето е сухо и пробите покажат, че бетонът е сух, тази дейност също да бъде изпълнена през събота и неделя, за да може следващата седмица да приключат окончателно и да отворим площадката за децата."

В Борисовата градина освен нова площадка и преасфалтиране на алеите, частично ще бъдат възстановени и поливните системи. Цялостната реконструкция е съгласувана с института за паметниците на културата. Около 30 детски площадки се изграждат в момента в парковете, детските градини и междублоковите пространства в София. Очаква се скоро да започне и изграждането на осветление в Южния парк - втора част, както и да се избере изпълнител за първия етап от изграждането на осветлението на Западен парк.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът Борисов ще се срещне в петък с турския си колега Бинали Йълдъръм
Премиерът Борисов ще се срещне в петък с турския си колега Бинали Йълдъръм
Нови правила във Фонда за лечение на деца
Нови правила във Фонда за лечение на деца