НОВИНИ

Репатрират стари автомобили от улиците на Варна

Над 1000 автомобила, които от години не са в движение, задръстват улиците и междублоковите пространства във Варна. Общината организира акция за извозването им и само през последните месеци стотици стари коли са махнати от варненските улици. Над 200 са предадени за рециклиране.

bnt avatar logo
от Даниела Цекова
09:40, 06.07.2019
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Всеки ден служители на общинското предприятие "Паркинги и синя зона" поставят предупредителни съобщения на автомобилите, които не са минали технически преглед през последните две години. Това се установява по датата на стикера, поставен на предното стъкло. Собствениците имат срок от две седмици, за да решат дали какво да правят със старите си коли.

Младен Иванов, директор на ОП "Паркинги и синя зона": Към настоящия момент обработените автомобили са около 1200 автомобила, като две трети от тях са изместени от собствениците. Една трета от тях са репатрирани. Ако не бъде потърсен в рамките на три месеца автомобилът, ние имаме основание да го разкомплектоваме.

Проверката ни установи, че почти пред всяка жилищна кооперация във Варна има коли, които не са в движение от години, но заемат паркомясто.

В общинското предприятие реагират бързо и на сигнали, подадени от варненци. Репартрирането на старите коли обаче става бавно, защото общината не разполага с достатъчно автомобили тип "Паяк".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Марешки: Въпросът за мажоритарното гласуване е много по-важен от субсидиите
Марешки: Въпросът за мажоритарното гласуване е много по-важен от субсидиите
МВнР: Няма данни за пострадали българи при труса в Калифорния
МВнР: Няма данни за пострадали българи при труса в Калифорния