НОВИНИ

Напрегнато чакане на решението за мина "Бабино"

Втори час продължава работната среща в рудник "Бабино", на която трябва да се вземат важни решения за бъдещето на рудника. Представители на министерствата на енергетиката и социалните дейности, директори на бюрата по труда в региона, собственици на мината, синдикалисти и миньори обсъждат има ли как предприятието да продължи да работи ефективно и безопасно. В момента миньори под земята няма, защото условията за труд не са достатъчно безопасни.

bnt avatar logo
от БНТ
12:00, 14.10.2016 (обновена)
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Новини от срещата няма. Миньорите напрегнато очакват резултатите от срещата.

Йорданка Германова - п-л на "Подкрепа"-Дупница: Стачката приключи много успешно. Ще стартира и процедура за подписване на нов колективен труден договор. Таке че ако има клаузи, които ги притесняват, ще се обсъдят с тях и ще започнат преговори и по тях.Те се притесняват, че в колективният тр. договор са им намалени отпуските, но аз нямам сигнал че са нарушени тези клаузи.
Миньори: Надяваме се тези обещания, които дадоха, дано излязат верни.
БНТ: Управителят Чеваргански вчера подаде оставка. Това как го приемате вие миньорите?
Миньори: Жив и здрав да е. Да си седи дома...

Една от темите, които се обсъждат на срещата, е дали да се започне работа по мина Бабино 2. За там се знае, че има големи залежи от въглища.

Обсъжда се и как да се възобнови работата в сега действащия рудник, защото в момента са демонтирани сериозен брой машини. Явно е извършвана подготовка за затваряне на мината. В момента се коментира и това как да се възобнови и процесът на работа.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пускат парното в София от 17 октомври
Пускат парното в София от 17 октомври
Индия и Русия ще подпишат споразумения за въздушна защита
Индия и Русия ще подпишат споразумения за въздушна защита