Бъдещето на коалицията "Обединени патриоти" ще бъде решено на коалиционен съвет, обяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов. Не се знае обаче кога ще бъде свикан той. Отношенията между ВМРО, НФСБ и Атака се усложниха по време на предизборната кампания за европейските избори. Днес в парламента от ВМРО и НФСБ не пожелаха да коментират дали трите партии ще останат заедно. Лидерът на Атака Волен Сидеров не застана пред камерите.

Искрен Веселинов - ВМРО: Всяко събиране на коалиционния съвет е добро дошло-всъщност тази институция на коалицията не функционира както е известно, въпреки многократните опити на ВМРО да събираме този орган, всъщност на коалицията. Въпросът е доколко коалицията съществува, защото изявленията и кампанията, която беше проведена от един от участниците в коалицията и съответно в изборния процес ни дава основание, ние се чудим имаме ли партньор или нямаме или имаме противник. - Г-н Сидеров ли имате предвид? - За това става въпрос.
Валери Симеонов - НФСБ: Няма да коментирам моите партньори, така както не съм ги коментирал вече 3 години, две години и половина. Не съм го правил, няма и да го правя, нашите отношения ще си ги коментираме в коалиционен формат.