НОВИНИ

Съдът решава дали да остави в ареста арестуваните 11 служители на НАП

Специализираният наказателен съд решава дали да остави в ареста 11-служители на Националната агенция по приходите, обвиняеми за участие в организирана престъпна група и вземане на подкуп. Магистратите трябва да се произнесат дали да бъде променена мярката "задържане по домашен арест" и на още един техен колега.

Айше Сали
от Айше Сали
19:38, 30.03.2018
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

По време на заседанието прокуратурата поиска най-тежката мярка с мотива, че обвиняемите могат да извършат друго престъпление, както и да въздействат върху свидетели по делото. Обвинението обаче не коментира защо иска задържане под домашен арест за 12-ия обвиняем. От своя страна защитиниците на данъчните служители заявиха, че няма достатъчно доказателства, нито пък конкретика кой по какъв начин е участвал в организираната престъпна група. Последваха и обвинения към прократурата в ПР-акция.

Димитър Петров, прокурор по делото: Считам, че имаме достатъчно доказателства по това производство. Както добре знаете, преди два дена беше проведена специализирана акция на специализираната прокуратура, съвместно с ГДБОП. Беше констатирана и неутрализирана престъпна група.
Димитър Марковски, адвокат: Най-смущаващото е, че се твърди, че това е организирана престъпна група, при положение, че няма нито едно убедително доказателство. В частност говоря за моите доверители, които да ги свърже с хора, които са нагоре в йерархията.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Юлия Скрипал вече може да говори
Юлия Скрипал вече може да говори
Расте броят на жертвите и ранени по време на палестински протест на Ивицата газа
Расте броят на жертвите и ранени по време на палестински протест на Ивицата газа