Апелативният съд в Пловдив отложи за следобед обжалването на мярката за неотклонение на обвинения в тероризъм и издирван от Интерпол мароканец Науфал Захри. Причина - отсъствието на преводач в съдебната зала. Захри беше оставен в ареста за срок от 90 дни от Хасковския окръжен съд по искане за екстрадиция от мароканските власти.

Минути след началото на заседанието, апелативните магистрати успяха да открият преводача, който се оказа че е в Хасково. По телефона той обясни, че няма автомобил, с който да се придвижи до Пловдив. Ако преводачът от арабски успее да пристигне в града, мярката на Нофал Захри ще гледа в 13.30 часа. Според апелативната прокуратура, мярката на предполагаемият участник в "Ислямска държава" не трябва да се променя.

Димитър Ангелов - Апелативна прокуратура - Пловдив: Безспорно след като е взета мярката за задържане има категорични доказателства именно и с оглед на това първоинстанционния съд е взел това задържане.

Нофал Захри беше задържан с група сирийски мигранти след като незаконно премина на 13 януари българската зелена граница. Макар да представил няколко документа за самоличност, българските власти установиха, че всички те са преправени. След направена проверка стана ясно, че Интерпол издирва мароканеца за предполагаеми връзки с ИДИЛ.