НОВИНИ

Борисов преразпредели ресорите на вицепремиерите в кабинета

Премиерът Бойко Борисов преразпредели ресорите на вицепремиерите в кабинета. Промените се наложиха след като вицепремиерът по координация на европейските политики Меглена Кунева пое образователното министерство.

Надежда Василева
от Надежда Василева
18:55, 22.02.2016
Чете се за: 00:32 мин.
У нас
  • Меглена Кунева поема функциите по координация на министерствата на външните работи, на правосъдието и отбраната. Тя ще отговаря и за няколко агенции - за метрологичен и технически надзор, за българите в чужбина, за ядрено регулиране и Агенцията за оценяване и акредитация.
  • Вицепремиерът по коалиционната политика и вътрешен министър Румяна Бъчварова ще отговаря за координацията на органите на изпълнителната власт във връзка с дейността на министерствата на културата, на здравеопазването и на младежта и спорта. Тя ще отговаря и за Държавната агенция "Архиви", Агенцията за бежанците, КРС и НСИ.
  • Вицепремиерът по еврофондовете Томислав Дончев ще координира работата на министерствата на финансите, регионалното развитие, икономиката, енергетиката, транспорта, земеделието и околната среда. Той ще наблюдава и Комисията за енергийно и водно регулиране.
  • Вицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин ще отговаря за Агенцията за закрила на детето, националният компенсационен жилищен фонд и Агенцията за професионално образование.
  • При премиера Бойко Борисов остава координацията на работата на ДАНС, Държавна агенция "Разузнаване", Агенция "Технически операции", както и Държавната комисия по сигурността на информацията.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мартенички - традиция и мода
Мартенички - традиция и мода
Освободиха Никола Казаков като шеф на Агенцията за бежанците
Освободиха Никола Казаков като шеф на Агенцията за бежанците