НОВИНИ

Ретро коктейлите се завръщат на мода това лято

През това лято на мода се завръщат ретро коктейлите от типа "Манхатън" и "Маргарита", каза във Варна председателят на Българската асоциация на барманите /БАБ/ Пенчо Пенчев.

bnt avatar logo
от БТА
13:25, 24.04.2018
Чете се за: 00:36 мин.
Още
Ретро коктейлите се завръщат на мода това лято

По думите му много актуални ще бъдат и карибските коктейли в керамични чаши, които са на основата на ром плюс всякакви комбинации от ликьори и сиропи. Според Пенчев барманите ще приготвят и много изкушения с джин, само че питието ще бъде овкусено с различни екзотични подправки. При коктейлите с водка най-популярен остава "Московско муле", в който алкохолът е смесен с джинджифилова лимонада и фреш от лайм.

Майсторството при приготвянето на коктейли е едно от основните състезания на 28-то национално първенство за бармани, което започна днес във Варна. Пенчев уточни, че в надпреварата участват 34 души от цялата страна. Освен практическата част, тази година в състезанието е предвидена и теоретична, в която са включени 50 въпроса. По думите на Пенчев в рамките на два дни участниците трябва да покажат и уменията си в приготвянето на кафе, десертни коктейли, както и в наливането на бира.

Наградата за победителите в категориите "Флеър" и "Класика" е участие в Световното първенство за бармани през октомври в Талин. Спечелилият приза "Млад барман" ще замине за Франция, за да премери сили със свои колеги до 27 години от цял свят.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Пенсиите за следващия месец ще се изплащат между 8 и 21 май
​Пенсиите за следващия месец ще се изплащат между 8 и 21 май
Мая Манолова: ​Високите сметки за март кредитират безлихвено Топлофикация
Мая Манолова: ​Високите сметки за март кредитират безлихвено "Топлофикация"