НОВИНИ

Ревю-спектакъл за Националната кампания за профилактика на детското зрение

Часове преди Световния ден на зрението, който се отбелязва на 13 октомври спортисти и известни личности с децата си участваха в ревю-спектакъл в подкрепа на Националната кампания за профилактика на детското зрение. Тя се провежда за четвърта поредна година с подкрепата на образователното и спортното министерство и на над 150 оптики и здравни центрове в цялата страна.

Андреа Драганова
от Андреа Драганова
10:52, 12.10.2016
Чете се за: 00:45 мин.
Още

Популярни личности с децата си дефилираха с очила, за да демонстрират отговорно отношение към детското зрение. Фокус на тазгодишната кампания е връзката между спорта и доброто зрение. Не случайно в събитието се включиха момичетата от новия национален ансамбъл по художествена гимнастика и част от бъдещите надежди по спортна гимнастика.

Тереза Маринова: Спортът, разбира се, се отразява на всеки един човек ползотворно. Разбира се в днешно време е адски трудно за всеки един родител да отделя време и да изчаква своето дете, но в крайна сметка наистина това е здравето на нашите деца и ние трябва да сме отговорни към това.
Йордан Йовчев: Да запалим не само младите, а всички хора, които искат да спортуват, защото наистина е много важно да имаш двигателна култура и физическа активност.

Доказано е, че заниманията със спорт са особено важни за развитието на зрението при децата. Координацията на тялото е пряко свързана със зрителните възприятия, а за да се формират те правилно, движението има първостепенно значение.

Д-р Румяна Маринова: Няма нищо по-хубаво от това децата ни да са здрави и навреме да профилактираме всякакви заболявания, включително детското зрение.

Кампанията популяризира необходимостта от редовна профилактика на детското зрение и дава възможност на деца и младежи от 6 до 18 г. да преминат безплатен скрининг на очите в оптики и здравни центрове в цялата страна. Инициативата продължава до края на месец октомври.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НАСА отлага мисия до МКС заради урагана Никол
НАСА отлага мисия до МКС заради урагана Никол
Най-неприемливите неща, които гостите могат да направят в чужд дом
Най-неприемливите неща, които гостите могат да направят в чужд дом