НОВИНИ

БНТ е лидер в отразяването на военния парад за 6 май

За поредна година телевизионните зрители са предпочели да проследят тържествата по случай Деня на Българската армия по БНТ1. Празничното предаване „Денят на храбростта“ отново е безспорен лидер в телевизионния ефир, сочат пийпълметричните данни на ГАРБ. Според тях специалният формат е проследен от всеки трети зрител в съответния часови пояс.

бнт лидер отразяването военния парад
bnt avatar logo
от БНТ
16:36, 08.05.2018
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Пик в гледаемостта е регистриран по време на директното излъчване на Тържествения парад от площад „Княз Александър I“, когато рейтингът достига 8,7%. Във възрастовата група между 18-34 години аудиторният дял достига до почти 43%.

;

Над половин милион зрители са проследили първите реакции на публиката и преминаването на летателната техника в небето над София. Екип на БНТ предаваше кадри и от борда на военния хеликоптер, който развя българското знаме в небето над площада.

;

Освен в столицата, БНТ показа Деня на храбростта и в големите градове на България и предаде честванията на Гергьовден от Македония и Турция.

Специалната програма, с водещи Христина Христова-Любомирова и Спас Кьосев, започна в 7:45 часа и продължи до обедната информационна емисия „По света и у нас“ в 12:00 часа. Режисьор на празничното предаване беше Мери Христова, а продуцент - Албена Колчакова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изнесени приемни ще запознават с процедурите за кандидатстване по еврофондовете
Изнесени приемни ще запознават с процедурите за кандидатстване по еврофондовете
Бизнесът и държавата обсъждат развитието на висшето образование
Бизнесът и държавата обсъждат развитието на висшето образование