Обществената подкрепа за френския президент Еманюел Макрон и премиера Едуар Филип достигна рекордно ниски равнища. Това показва ново проучване на общественото мнение на института "Ифоп-Фидюсиал" за сп. "Пари мач" и радио "Сюд", предаде Ройтерс.

Подкрепата за Макрон спадна до 23% в проучванията, проведени в края на миналата седмица, като бележи спад с 6 пункта от предишния месец. Подкрепата за Филип бележи спад от 10 пункта до 26 на сто.

Равнището на популярност на президента Макрон съвпада с ниския резултат, достигнат от неговия предшественик Франсоа Оланд в края на 2013 г., отбелязва сп. "Пари мач". Тогава Оланд беше смятан за най-непопулярния лидер в съвременната френска история.

Първите протести на "жълтите жилетки" против повишаването на цените на горивата бяха на 17 ноември. След това те се превърнаха в общо протестно движение в израз на недоволство от политиките на президента Макрон.

Френският премиер потвърди отмяната на повишението на данъците за горивата

Френският премиер потвърди отмяната на повишението на данъците за горивата

Френският премиер Едуар Филип обяви шестмесечен мораториум върху повишението на данъците за горивата. Решението става факт след като през последните с...