НОВИНИ

Рейтингът на партиите от управляващата коалиция в Германия се понижава

Споровете в управляващата в Германия коалиция за съдбата на шефа на контраразузнаването, изразил публично несъгласие с канцлера Ангела Меркел относно достоверността на информациите за нападения над чужденци, нанася щети на участниците в управлението. Това показва социологическо проучване, предаде ДПА.

bnt avatar logo
от БТА
10:21, 23.09.2018
Чете се за: 00:30 мин.
По света
рейтингът партиите управляващата коалиция германия понижава

Според изследване на института "Емнид" за вестник "Билд ам зонтаг" блокът Християндемократическият съюз - Християнсоциалният съюз пада на 28%. По-малкият партньор в коалицията Германската социалдемократическа партия има подкрепа от едва 17 процента. Това означава, че трите партии няма да могат да съставят правителство, ако изборите бяха днес, защото общо биха имали 45 процента. Това е най-ниският отчитан някога резултат за участниците в така наречената "голяма коалиция", отбелязва ДПА.

Подкрепата за противопоставящата се на имиграцията партия "Алтернатива за Германия" се увеличава на 16 процента, а за Зелените на 14 на сто. При партия "Левите", също се отчита повишение, тя вече има подкрепа от 11 процента. При либералната Свободна демократическа партия обаче няма промяна и тя остава на равнище от 9 процента.

Изследването е направено сред 2368 анкетирани, които са отговаряли на въпрос "За коя партия бихте гласували, ако федералните избори бяха следващата неделя?"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вулканът Анак Кракатау в Индонезия се активизира
Вулканът Анак Кракатау в Индонезия се активизира
Министър Захариева: България е на първо място в ЕС по дял на жените в ИТ сектора
Министър Захариева: България е на първо място в ЕС по дял на жените в ИТ сектора